keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Tididididi

Jälleen kerran tosi siisti otsikko, en oikeen keksi niihin mitään järkevää ikinä! :------D

No mutta itse asiaan, olin perjantaina kuvaamassa Asan keikkaa Lafkassa Tikkurilassa, lauantaina Club Kissiä Lahden Tivolissa, maanantaina puolisentuntia Jessicaa tässä Lammilla, maanantai-iltana Semi Hevi:stä pari promokuvaa, jonka jälkeen vielä Push Up -partyja Hämeenlinnan sirkkelissä, eilen tiistaina itsenäisyyspäivän paraatia Tampereella. Ollu siis melkonen viikonloppu, mikäli nyt tiistain viel viikonlopuks voi laskea, kaiketi jos se vähän venähtää? :D

Kun olin perjantaina Asan keikalla, josta tehtiin haastattelua lehteen, niin mulla ei tietenkään ollu yhtään siviilivaatetta stadissa mukana. Kävimpä sitten reippaana poikana UFFilta kalastamassa housut 8e, sekä H&M paidan 9,95e. Kengät sain meidän lehden graafikolta ja takin yhdeltä toimittajalta, vyö yms. tulikin sitten firman puolesta.

Lauantaina kävin aamulla ostelemassa Samyangin 14mm f/2.8 fisun, koska on parempilaatunen ja valovoimaisempi, kun saman merkin 8mm, sekä toimii sitten joskus tulevaisuudessa myös täyskennosessa. ;)

Eilen sitten paraatissa oltiin Eeron kanssa tekemässä juttua, pääsin myös YLE:n nosturin kyytiin kuvaamaan paraatin marssia parhailta paikoilta, kuvaajana kannattaa kysyä aina rohkeesti, josko jonnekin pääsis kuvaamaan, usein tulee ajateltua, että "en kyllä varmaan pääse, ei tonne voi mennä", mutta sitten kun käy kysymässä asiaa, niin vastaus onkin myönteinen. Kuvauskalustona mukana oli Firmalta Canonin 5D mkII + 70-200L f/2.8, ja oma Nikonin D90 + AF-S 24-70 f/2.8. Eipä tarvinnu ruveta ruuvaileen objectiiveja keskenkaiken, kun sai näppärästi otettua toisen kaulalta, jos tarvi äkkiä päästä lähemmäks tai kauemmaks.

Kiirettä on siis pitänyt, enkä kaikkia kuvia kerkeekkään vielä tähän hätään julkasemaan, lehden kuviakaan kun en ees saa julkaista ennen lehden ilmestymistä, mutta tässä nyt pari päällimmäistä. Illemmalla luvassa sit vielä parit bilekuvat jakoon! :)

6 kommenttia:

 1. Hei! Pikanen kalustokysymys; mikä salama sulla on? Mulla on itellä kans Nikon ja etin hyvää lisistä, mitä suosittelet? :)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi; Noo, itellä on 2x SB-900 ja 2x SB-24 tällä hetkellä käytössä. Lisäks löytyy yks SB-400, mutta sillä ei kyllä tee yhtään mitään. Nyt jos Nikonin omia katotaan, niin kannattaa ostaa SB-800 tai SB-900, koska parempi ostaa kerralla hyvä, kun ostaa huono ja hajoilla siihen. SB-700 ei kannata ostaa, koska siinä ei oo PC-Sync porttia, SB-910 puolestaan on uus ja ihan helvetin kallis, niin tuskin sitäkään. SB-600:kin voi toimia, mut se ei anna niin paljoa valoa, kun ite välillä tarvis.

  Yks kaveri on myymässä pari SB-900 pois tässä piakkoin, kannattaa kysellä http://www.jounijalonen.fi/ löytyy yht.tiedot. uutena saa kuitenkin takuun salamaan, mikäli epäilyttää.

  Toki jotain Nissiniä tai Sigmaakin voi ostaa, mutta itellä ei oo niistä kokemusta, ja oon kuullu etteivät välttämättä välähdä aina, siks en sellasia lähde suosittelemaan.

  Lisäks Nikonin omissa (SB-600 ja uudemmat) toimii CLS ainakin kunnolla keskenään, varsinkin jos sun kameran runko tukee Nikon CLS (creative lighting system), niin se ois helppo tapa saada salama irti kamerasta. Noita vanhempia (SB-24) käytän sitten välillä radiotriggereillä manuaalisäädöillä.

  Tosin riippuu paljon käyttötarkotuksesta ja budjetista, mikä on fiksuin vaihtoehto. Toisaalta jos ostaa paremman mallin, niin ei ainakaan kaduta jälkeenpäin kun puuttuukin joku ominaisuus, ja ainakin saa helposti myytyä eteenpäin jos joskus tarvii, salamat pitää kuitenkin suht hyvin arvonsa. Ainakin Verkkokaupan kamerapuolen myyjät osaa neuvoa valinnassa, Rajalan harjottelija_likat taas ei tajua oikeen mitään tekniikasta. Tuli tällanen kilometrin mittanen vastaus, mut toivottavasti siit oli jotain iloa, en tiiä onks tähän ees yhtä oikeeta vastausta, kun on niin monta valintaan vaikuttavaa muuttujaa. (:

  VastaaPoista
 3. Kiiitos paljon! :) Oon tuota Nissinin Di622 Mark II katellu nyt vähän sillä silmällä, mutta mitään päätöksiä ei ole vielä tehty suuntaan taikka toiseen, oon sen verran budjettivalokuvaaja (ainakin toistaiseksi) ettei Nikonin omiin ole oikein varaa. Ellei sitten just käytettynä löydä.

  Totta tuokin, että Verkkokauppa vie kyllä nämä kisat... Siellä on hinnat ja palvelu kohillaan, ei kannata mistään muualta ees tilailla. Tilasin Rajalalta ML-L3 -kaukosäätimen, siihen jäi mun asiakkuus. :D

  Mutta kiitokset avusta ja asiantuntemuksestas! Otat ihan sikahienoja kuvia, keep doing that goood work! ;)

  VastaaPoista
 4. En tiedä pitäiskö tähän vastata vielä "Kiitos!" vaiko "Ole hyvä!", joten vastaan molemmat! :)

  VastaaPoista
 5. Onko tuo samyangin 14mm ultralaajakulma vai fisu? itse olen ajatellut myös ostavani sellaisen deeysikymppiini mutta olen ymmärtänyt että se on laajakulmalinssi? ja siksi juurikin tuota olen miettinyt kun käytössä on satunnaisesti täyskenno niin saisi laajuutta kuviin.

  VastaaPoista
 6. No tuota noin, riippuu kovasti missä rungossa sitä käyttää. 14mm on croppikennolla (esim. d90) noin 19,6mm polttovälinen putki, eli laajis. Mutta samalla tuo myös laajimpia putkia, joita voi fullframeen iskeä. Jos FF laittaa kiinni tuota laajemman putken, niin kuvaan jää tyhmät mustat reunat ja/tai ilkeä vignette.

  Samyangin 8mm antaa Nikonin croppikennolle 180 astetta, 14mm täyskennolle 114 astetta ja cropille 92,5 astetta. Tuo 14mm on kuitenkin paljon terävämpi, hieman valovoimasempi ja vähemmän vääristävä putki, lisäksi tuo on laadultaan about kalliimpien nikkorin vastaavien tasonen, ja siksi ite ainakin mieluummin käytän sitä. Jos täyskennosta pääset välillä käyttämään, niin en näkis oikeestaan ees muita vaihtoehtoja.

  Ja sitten tuo varsinainen kysymys, tuo wide/ultrawide/fisu on aika häilyväinen käsite, eikä siihen oo varmaankaan mitään tarkkoja rajoja. Täyskennosella pistäisin ton 14mm jonnekin ultrawiden ja fisun välimaastoon, kun taas cropilla widen ja ultrawiden väliin.

  Käytettynä maksoin tuosta uudenveroisesta yksilöstä 225e, kun taas esim. verkkokauppa.com pyytää siitä uutena 349e. Normaalisti noi on käytettynä n. 250e. Noita tulee vähän väliä myyntiin, kun on tarkkana niin saa säästettyä monta markkaa. (:

  Tuossa vielä esimerkkikuvia Samyang 14mm @F/4 + Nikon D700: http://kuvat.teroheino.fi/Parties/2Ibiza/Tampere2Ibiza-senssi-tampere/i-3czkbXQ/0/L/20111111-DSC0942-L.jpg

  ja Samyang 14mm @F/2.8 + Nikon D90: http://oner.1g.fi/kuvat/Events/2+Ibiza/2011-11-11/t2i-26.jpg

  VastaaPoista