keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Jasmin part 2.

Hyllyyn tuli nippu uusia linssejä ja vähän salamakalustoa, täytyhän niitä sitten käydä kokeilemassa !

Ekat 4 kuvaa valaistu ambienttivalolla, mustavalkonen kultasella heijastimella ja vika kuva Elinchrom Ranger RX. :)Nikon D700 - Nikkor 85mm f/1.4 @ f/1.6 - ISO 200 - 1/2000sec


Nikon D700 - Nikkor 35mm f/1.4 -@ f/1.4 - ISO 200 - 1/640sec


(molemmat) Nikon D700 - Nikkor 85mm f/1.4 @ f/1.6 - ISO 200 - 1/640sec


Nikon D700 - Nikkor 85mm f/1.4 @ f/14 - ISO 200 - 1/160sec


Nikon D700 - Nikkor 14-24mm f/2.8 @ 14mm @ f/16 - ISO 200 - 1/160sec

30 kommenttia:

 1. Tossa ekassa kuvassa on sitä jotain, rakastan.

  VastaaPoista
 2. Oijooi miten hienoja nää on <3

  VastaaPoista
 3. Rakastuin tohon vikaan kuvaan ihan täysin!

  VastaaPoista
 4. taas loistavaa todistusaineistoa siitä, että mä oon se menninkäinen! kauhee peikko meinaan... varsinki tos mustavalkoses :D !

  VastaaPoista
 5. Ooo upee tyttö ja upeita kuvia !

  http://marikamakkonen.blogspot.fi/?view=magazine

  VastaaPoista
 6. voi vitsit haen kyllä ens kesänä kesätöihin sulle oppipojaksi nii saat opettaa nämä kuvauskikat ja salamankäytöt etiäpäin!

  VastaaPoista
 7. kuinka paljon sun mielestä kuvanmuokkauksella on valokuvissa? tai että kuvaatko itse sillä periaatteella mielummin että mitä vähemmän joudut käyttämään muokkausta jälkeenpäin sitä parempi :) ainiin ja onko sulla jotain tietynlaisia asioita mitä et voi sietää valokuvissa esim jokin tietty väri tai ihan mitä nyt vaan tulee mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys!

   Tuolta puuttunee sana, oletan sen olevan "kuinka paljon merkitystä":

   Pyrin aina siihen, että valotan, rajaan ja otan kuvat yleensä niin, että ne on mahdollisimman lähelle julkaisukelpoisia suoraan kamerasta. Tällä hetkellä tosin tulee kokeiltua aika paljon erilaisia juttuja, joten muokkaan, tai oikeastaan 'korjaan' kuvan väri/sävymaailmaa photarissa jälkeenpäin kyllä sillointällöin.

   Mun mielestä photoshoppauksessa ei oo mitään väärää, mutta ei lähtökohtaisesti huonosta kuvasta saa photarissakaan välttämättä kovin hienoa. Aikanaan pimiössä korjattiin kuvien värejä ja valoisuutta jo filmiaikana, joten en koe perustyöstön olevan mitenkään paha juttu. Harvemmin kuitenkaan lisään/poistan kuvista mitään merkittäviä objekteja.

   Kuvissa mun mielestä kokonaisuus ratkaisee yleensä aika paljon, mutta törkeimpiä juttuja mitkä häiritsee nykyään on: Näkyvä/överi vinjetointi, jälkeenpäin tehtynä... Liika Clarity / feikki HDR-look... Silmäpussit (:D)... Päästä tai jostain muusta paikasta kasvavat kummalliset esineet taustassa... Noi nyt ainakin häiritsee, tietenkin on muitakin teknisiä juttuja melkosesti joita pyrin välttämään. :)

   Poista
 8. hupsista olimpas tohelo lausetta muodostaessani, enkä viitsinyt edes tarkistaa.. :D

  VastaaPoista
 9. osaisitko vähän valaista mua noista photoshop ohjelmista? tai mitä eroa niillä on toisiinsa ja mikä kannattaisi hankkia sillä varauksella että on muokkaillut tähän asti sellaisella kuin PhotoScape :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Adobe Lightroom on suunnattu lähinnä isojen kuvamassojen hallintaan, mutta siinä on hieman rajoittuneemmat käsittelymahdollisuudet kuin photarissa... esim. bilekuvissa käytän itse pelkästään Lightroomia, koska se riittää mulle oikein hienosti.

   Photoshopista löytyy CS- ja Elements -versiot, joista Elements on hieman karsitumpi joidenkin ominaisuuksien suhteen, suunnattu enemmän kuluttajille. CS-versiot puolestaan sisältää kaikki herkut, mutta maksaa taas monen mielestä turhan paljon.

   PhotoScapesta en oikein tiedä, mutta uskon että tuolla Lightroomilla ainakin pääsee alkuun, sen jälkeen myöhemmin ehkä suosittelen ostamaan jonkun opiskelijalisenssin sellaiseen softaan joka vastaa parhaiten omia tarpeita. LR kuitenkin on jo aika monipuolinen kun sitä opettelee ensin kunnolla käyttämään. :)

   Poista
  2. Korjaan: Lightroomissa lähinnä säädetään jo olemassa olevan kuvan värejä ja sävyjä - Photoshopissa on tuon lisäksi myös mahdollista luoda itse jotain graafista siihen kuvan päälle, tämä ominaisuus Lightroomista puuttuu.

   Poista
 10. ihana valo kakkoskuvassa <3 kolmannes ja neljännes (pystykuvat vierekkäi) on kans huikeit, jasmin on niin kaunis ja kuuma ja kaikkee ää!

  VastaaPoista
 11. Luonnonvalo on kyl pop, ja Jasmin kans ! :) äöäöä!

  VastaaPoista
 12. Laitoin sulle sähköpostii :)

  VastaaPoista
 13. heii haluatko kertoa vähän tosta heijastimen käytöstä että siis minkä värisillä saa minkäkinlaista lopputulosta varsinkin kun oon miettinyt hankkivani tollasen 5-in-1 lumisoft heijastimen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postailen siitä varmaan jotain tässä kesäkuun (tai ainakin kesän!!) aikana. :) Mullakin on tollanen lumisoftin 5-in-1, kannattaa ostaa se isoin 110cm malli, pienellä heijastimella ei tee oikeen mitään.. :)

   Poista
 14. Pistetään nyt tähän muitten kysymysten jatkoks omakin..

  Minkälaisia/minkä merkkisiä triggereitä käytät pikkusalamoiden kanssa (SB-900 etc.)? Rangereiden hankinnan jälkeen nyt tuskin paljoa enään pikkusalamoita käytät, mutta kysympähän kuitenkin..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa, käytän pikkusalamoita jokaisella baarikeikalla yms, kivempia roudata kun tuo rangerisetti.

   Käytän PocketWizardin TTL-triggereitä, eli malleja: Mini TT1 ja Flex TT5. Jos kerta omistaa Nikonia ja pikkuflässit, niin noilla saa niistä kaiken irti. ;) (lue: näillä voi tehdä juttuja, joista muut triggerit/käyttäjät vaan unelmoi, edut näkyy kuvissa, kun tietää mitä ne on)

   Lisäksi varsinkin keikoilla tulee tilanteita, että hetket menevät ohi. En halua että salama ei välähdä oikealla hetkellä - niin käy usein halpistriggereiden kanssa.

   Studiolla ja miljöössä potreteissa sitten luonnollisesti Elinchromen kanssa Skyportteja. :)

   Poista
  2. Älyttömän mageita kuvia. Törmäsin blogiis Harhakuvan kautta, jossa en hirveästi kyllä kommentoi...Ostin hiljan saman kaameran kun sulla, Nikon D700. Mulla on myös SB-600, mutta semihalpis triggeri, joka toimii kyllä tosi paskasti tilanteisiin nähden. Taidanpa ottaa asiakseni etsiä ton PocketWizardin. Taitaa olla ehkä vähän tyyriimpi tosin?

   Mitäs linssejä suosittelet D700 kanssa käytettäväks? Itsellä on vaan Nikkorin 50/1.8, jonka Rajalan mies sanoi olevan paras tälle kameralle.

   Poista
  3. Kiitos paljon!

   PocketWizardit (nimenomaan nuo TTL-mallit) on tyyriitä - mutta siinä kyllä säästää kun ostaa kerralla hyvän. :)

   D700 kaveriks suosittelisin oikeastaan mitä vaan valovoimasia pro-laseja. Mun mielestä on (melkein) ihansama millä rungolla niitä kuvia ottaa - kun nykypäivän kennot on jo kaikki sillä tasolla, että se piirto on täysin siitä linssistä kiinni... Tuo 50mm f/1.8 (jos on AF-S, ei AF-D -malli) on kyllä ihan toimiva lasi ja sen kanssa pärjää monessa paikassa, itsellä samasta se AF-S f/1.4 -versio, vaikkakin tulee kyllä tosi harvoin kuvattua isommalla aukolla kun f/2.0....

   50mm on (vääristymältään) about se, minkä silmä näkee, joten ite ainakin tykkään poiketa siitä. Potretteihin 85mm on tosi jees, ja välillä ahtaammassa paikassa ois hyvä olla joku laajis. 50mm on hyvä aikalailla jokapaikkaan, mutta jos budjetti sallii, niin korvaisin sen hieman pidemmällä + hieman lyhyemmällä lasilla combona.

   On aika vaikeaa suositella mitään, kun ei tiedä toisen kuvaustarkoituksia. Mutta tosiaan jos 2 lasia pitäisi olla, niin melkeimpä jompikumpi AF-S 85mm -malli budjetista riippuen, itsellä on ollut molemmat ja voin suositella. AF-D -malli ei oo niin hyvä hankinta..... Sitten toiseksi lasiksi tuo AF-S 24-70mm f/2.8G niin en oikeen edes tiedä mitä muuta siinä sitten vielä tarvitsisi. Noita kahta lasia pidän keikoilla pääsääntöisesti käytössä. Budjettilasina toinen laajis-vaihtoehto vois olla AF-S 28mm f/1.8G, joka on tota zoomia selkeästi halvempi ja kevyempikin, 28mm + 85mm on aika hyvä combo - kun saa laajan ja telen täytettyä.... Itsellä usein myös 24-70mm tilalla mukana kiinteä 35mm (f/1.4G).


   ... toivottavasti autto jotain :D

   Poista
  4. Kiitän vinkeistä! Oli todellakin apua. Lähinnä harrastan maisemakuvausta ja ihmiskuvausta, semisti innostuin kanssa makroilusta. Tarviikin tosiaan poiketa Rajalaan taas uudemman kerran noiden lasien puitteissa.

   Käytätkö muuten jotain ulkomaalaista nettikauppaa vai tilaatko ihan Suomesta?

   Poista
 15. Hui kuinka hienoja kuvia! :)

  http://diamondsandpearlsbyjulia.blogspot.fi/

  VastaaPoista