tiistai 9. lokakuuta 2012

Vastauksia :----D

Ilmeisesti musta ja mun asioista tiedetään jo tosi paljon, kun viikon aikana kysymyksiä tuli vaan runsaat seitsemän (7) :-------D... Ehkä sitten uudemman kerran kysyn kysyttävää jossain tuhannen lukijan kohdalla, siihen tosin voi jokunen aika vierähtää... Toki saa kysyä koskavaan muutenkin kommentilla tai sähköpostilla, vastaan siihen sitten samantien. 


1. jaksatko luetella kaikki kamerasi & objektiivisi yms? :D 
mikä on sun ykkös vinkkis siihen, että saa aikaseks hyvän kuvan? tai sellanen ns. tärkein juttu sen kuvan ottamisessa.


- Pitää tuntea omat laitteensa hyvin, ja kokeilla kaikenlaista! Tilanne usein menee hyvin nopeasti ohi ja siitä ei saa onnistunutta kuvaa mikäli ei tiedä miten laitteitaan käyttää. Sit yks hyvä juttu on kultainen leikkaus, voisin tehdä näistäkin jonkinsortin postauksen lähitulevaisuudessa, kuin myös laitteistostani.


2. Nikon vai canon? :) ja pystyisitkö tehdä postauksen ihan aloittelijoille järkkärin käytöstä mistä asioista ois hyvä lähtee liikkeelle et saa hyviä kuvia! 

- Itse olen nyt sen n. 5 vuotta käyttänyt Nikonia, välissä myös vuoden Canon pro-kalustoa siinä rinnalla. Tähän vastaan Nikon. Kuten aiempaankin vastasin, voisin tuollaisen postauksen tehdä ihan tässä lähiaikoina! :)


3. Mistä sun innokkuus kuvaamiseen on lähteny?
Ja miten susta on tullu noin hyvä siinä?
Oot ollu kuvaamassa mm.Summereilla ja Bloceil, ni kysyykö ne sua sinne vai mitä teet että saat mennä sinne lähelle kuvailemaan ? :)

- En oikeen tiedä mistä se kipinä on alunperin tullut, ukki ja isä on jo aikoinaan kuvaillut paljon, lisäksi on aina ollut kiva kuvailla kaikenlaista, varsinkin elämää eri muodoissaan.. ehkä siis sukuvika? ;) Oon halunnu kehittyä ja ottanu asioista selvää, kokeillut ja seurannut muiden tekosia, ns. harjoittelu tekee mestarin!
Erilaisiin tapahtumiin nykypäivänä mua usein pyydetään kuvaamaan, mutta alunperin kaikki on lähtenyt siitä että tarjouduin kuvaamaan erilaisia juttuja itse rahaa vastaan, asiakkaat sitten tarttuivat syöttiin. C:4. Mitä objektiivejä sulla on ja mikä on paras?
Kuvaatko rawia vai JPEG:tä

- Kuvaan kaikki kuvat raakakuvina laajempien säätömahdollisuuksien takia. Kalustosta teen varmaan piakkoin postauksen, mutta eniten varmaan tulee kuvattua tuolla 85mm lasilla. ;)


5. Kumman ottasit mieluummin jos rahaa ois käytössä 2500€
1)Nikon D700 (joka maksas noin 2000€) ja lopuilla 500€ objektiivin
2)Nikon D7000 (Joka maksas noin 900€) ja lopuilla objektiivin/objektiivejä
Huomaa D-seitsemän SATAA JA D-seitemän TUHATTA. Perustele miks mieluummin täyskenno kuin kroppi tai toisinpäin.


- Ostaisin ehdottomasti tuolla budjetilla Nikon D700 rungon (joka itsellänikin on). Siihen kaveriksi Nikkor AF-S 50mm f/1.4 lasi käytettynä n. 250-300e ja sitten Nikon SB-900 tai vastaava salama vielä kaveriksi, sillä setillä pärjäisi pitkälle! Tuo D700 on kuitenkin ammattilaisrunko ja täysikennoinen, helppo valinta noista! (Jopa parempi kuin D600). ;)


6. mitää haluaisit kuvata tulevaisuudessa? ootko niinku bilekuvaaja forever. Ja mihkä valokuvakouluun haluaisit eniten (jos siis haluat edelleen)ja miksi ?

- Ihmisiä eri tilanteissa, monipuolisesti. Potretteja eri henkilöistä, mallikuvia, mainoskuvia, skede/lumilautakuvausta, tapahtumakuvausta, promokuvausta.
Kouluun ehdottomasti oppisopimuksella visuaaliviestinnän instituuttiin, jossa opetus on käytännönläheistä ja pääsee itse tekemään ns. oikeaa työtä. Siellä painopiste on siinä, että tehdään asiakaslähtöistä kuvaa, ketään tai mitään leimaamatta se ei olisi niin "taidehömpötystä", kuten esim. öhm(taik)mm. ;D


7. mitäs sun naisasioille kuuluu nykyään? ;) vieläkö red hair on in?

- Jaa-a, entä jos en kerro (tai tiedä itsekään)? :--------D ja onhan se/ne in, indeed !

9 kommenttia:

 1. toi valokuvaus-postaus ois jees ! (:

  VastaaPoista
 2. ois kyl tosi kiva toi postaus mitä meinasit:)

  VastaaPoista
 3. No totta kai mie missasin sun kysymyspostauksen............ Olis kuule tullu pari tiukkaa kysymystä!! Haha. No ens kerralla sitte >:)

  VastaaPoista
 4. Hei loistavia kuvia sulla! *lähtee tästä blogista ainaki miljoona ideaa rikkaampana*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kulla! Älä ihmeessä lähde, jää toki lukijaksi ! ;)

   Poista
 5. no lol jos et voi ees kertoo!!! toisaalta jos jakaa nii ei saa kertoo. toi oli sit läppä :--)) mutta matemaatikkona ymmärrät

  VastaaPoista