tiistai 26. kesäkuuta 2012

Yo yo yo! ft. Saara

Vaikka juhannus olikin vauhdikas, niin ehti siinä välissä tehdä kaikennäköistä muutakin. Käytiin Saaran kanssa vihdoin kaikille osapuolille (Saara, minä, aurinko) sopivan ajankohdan löydyttyä räpsäsemässä valmistujaiskuva... ja noooo, ainakin omasta mielestä onnistu ihan hyvin ja siitä tuli vähän erilainen... Muita näkemyksiä? (:


Kamera: Nikon D700 + Nikkor 85mm AF-S f/1.8G - ISO 250 - f/2.0 - 1/4000
Valo: Nikon SB-900 + valkoinen läpiammuttava sateenvarjo oikealla, vasemmalla auringonvalo filli heijastettuna hopeisella sontsalla, takana auringonvalo heijastettuna suihkulähteen läpi.


20 kommenttia:

 1. tausta palaa vähän liikaa puhki, muuten hyvää settiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäcin näytöllä näköjään joo, eizolla ei. Kiitos. ;)

   Poista
  2. näytöllä ei väliä, photoshop ei valehtele

   Poista
  3. Onhan sillä näytöllä suuri merkitys siihen miten kuvan näet ja miten kuvaa arvostelet. Photoshop kertoo että taustassa on värejä 0%, mekossa löytyy vatsaa lukuunottamatta 2-5% eri sävyjä.

   Kuva toimii omalla näytöllä ja printissä. Mikäli ei muropaketista repästyn läppärin näytöllä toimi, niin se on ihan sama mitä photari kertoo siinä vaiheessa kuvaa arvioidessa.

   ..Ja jos kerta ongelmana oli "liika" puhkipalaneisuus, niin sehän on tässä tapauksessa täysin näytöstä kiinni. :) Tämä 'liika':kin toisaalta mielipideasia, mutta eikö niistä pidäkin kiistellä? ;)

   Poista
  4. Tottakai kuvat näyttää erilaisilta eri näytöiltä. Molemmat oman pöytäkoneen näytöt on kalibroituja spyderillä. Eivät ole eizoja tai vastaavia, mutta ihan tarpeeksi hyviä omiin tarpeisiin.

   Oli näyttö mikä tahansa, photoshopin arvot näyttävät näytöllä kuin näytöllä saman tuloksen. Väitätkö ettei noissa kuvissa tausta ole puhkipalanut? :D toi tausta on puhkipalanut, katoit sitä vaikka millä näytöllä. #FFFFFF.

   Käytän itekin puhkipalaneisuutta joissain kuvissa, joihinkin se vaan sopii. Mielestäni näihin kuviin ei sopinut, tosin tuskin se sua kiinnostaa vittuukaan.

   Toisaalta:

   "ja noooo, ainakin omasta mielestä onnistu ihan hyvin ja siitä tuli vähän erilainen... Muita näkemyksiä? (:"

   Sait meikän näkemyksen! En pistele näitä vittuilumielessä, kuhan mielipiteitä heittelen. :-)

   Poista
  5. Jeebou. Sanoinhan jo aikasemmin kommentissani että taustassa sävyjä on 0%, joka tarkoittaa että se on puhki palanut. Kommentoin lähinnä tuota, että onko kuva "liikaa" puhkipalanut, photoshopin arvot on samat kaikilla näytöillä, näytöstä riippuen tosin kuva näyttää jokaiselle erilaiselta, varsinkin näin ääritapauksissa.

   Makuasiahan tuo kuitenkin on, mikä sopii omaan silmään ja mikä ei. Toin ehkä hieman negatiivista sävyä näihin vastauksiin, joka nyt ei mitenkään tässä ollut tarkotuksena. Näkemykset toki tervetulleita jatkossakin! :)

   Poista
 2. heiheihei miltä toi D700 on vaikuttanu!? kun oon ite kelaillu et pitäis uutta runkoo hankkii (tällä hetkel D90 jee), mut en tiiä et "jaksanko" odottaa et D600 julkastaan nyt täs kesällä/syksyllä vai hätäilenkö ja isken näppini tohon D700 runkohon.

  kuussatases kuitenki täyskenno ja hurdur ::O

  Upeita kuviaaa! IMO ei haittaa ollenkaa et tausta palaa puhki, sopii just hyvin :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. D700 on ollu tosi jees, varsinkin kun lasit oli jo valmiiks sille sopivia niin nyt saa niistäkin sit paljon enemmän irti. Täyskenno nyt vaan on jotain <3. En oo katunu hetkeekään ;) ..toisaalta bileissä ei enään 85mm oo tarpeeks tele.. :/ 12mpx riittää itselle vallan hyvin, kuvat ei vie niin hirveesti tilaa ja no, ite julkasen kaiken max. 1500px pisin sivu, kun taas kamera tarjoo yli 4000px. :D

   D700 tuskin löytää enään mistään järkevään hintaan uutena, mut digicamera.net ja kameralaukku.com foorumeilta löytänee, kandee ostaa alle 20-30k kuvattu. D600 tulee maksaan varmasti enemmän kun nykynen D700, jota saa käytettynä n. 1000-1200e, lisäksi D700 autofocus pitäis olla parempi, sopii D90 akut yms. käytettynä löytyy akkukahvaa ja kaikkea halvalla..

   Omasta mielestä toisella näytöllä näyttää kyl kans et vähän liikaa menee puhki, mut noi mäcin näytöt antaakin vähän kirkkaamman ja kontrastipitosemman kuvan kun nää omat, printissä toimii.

   Kiitos kovasti kommentista! (:

   Poista
  2. nikonrumors.com mukaan D600 tulee olemaan HALPA täyskennonen, ilmeisesti halvempi kuin D700.. :D! Toki toikin tieto on vasta huhu, mut saa nähä..

   Poista
 3. On kyllä kauniit kuvat! Löysin sun blogin ihan vasta, mutta tykästyin heti sun tyyliin kuvata. Ja erityisen huippua on mun mielestä se, että laitat esille näihin blogiteksteihin nuo arvot millä kuvat on otettu ja tietoa kalustosta yms., sillä monet valokuvausblogien pitäjät eivät sitä tee. Nuista voi itekki koittaa oppia kun tietää vähän millä arvoilla ym. on saatu taas näinkin hienoja kuvia aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoshtaa, tervetuloa lukijaks!:) Yhessä vaiheessa tossa välissä vähän piilottelin arvoja kun en halunnu jakaa niitä kaikille, mutta eiköhän ne nyt tän myötä tee taas paluun tänne blogiin kun niistä tulee sen verta hyvää palautetta !! Ü

   Poista
 4. tuttu ympäristä, onpan kivoja kuvia!

  VastaaPoista
 5. The photos are really nice very "au natural"

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania yo-kuvia! Olisitpa ollu munkin kuvaajana niin olis tullu vähän persoonallisempaa settiä. Täytyykin jatkaa selailua alas päin sun blogias. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eiköhän jatkossakin oo mahdollisuus päästä mun kameran eteen, vaikkei lakkia päässä pitäisikään! ;)

   Poista
 7. ohhoh wauu, mullekin ois kelvannu tällaset YO-kuvat!

  VastaaPoista